dimecres, 8 d’abril del 2009

ho? hu? haveu? heu?

L'altre dia, veient l'APM (on surt aquell gran home desesperat tot cridant el HU HAVEU VIST!!!) em vaig recordar que feia dies que volia puntualitzar aixó:

El pronom feble correcte es HO (http://ca.wikipedia.org/wiki/Pronom_feble). Ja se que HU no existeix (be, existeix, a Ripollet tenim un bar que es diu HU, i conec a un que escriu al mail anomenant-se HU). La cosa es que creia que HAVEU era incorrecte, i vaig pensar que si el senyor deia HAVEU doncs jo diria HU.

Error! He estat mirant i resulta que segons l'Institut d'Estudis Catalans (que es de caracter normatiu) en l'entrada del verb haver si que dona com a correcte heu/haveu.

http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=haver&operEntrada=0

Així doncs el títol del blog es incorrecte... be, ho penso deixar així: EM FA MOLTA GRACIA aquest senyor culé cridant desesperat, i aquest es el meu petit homenatge. Almenys deixó constancia del meu error i del perqué no el corretgeixo.

Us animo a tenir un accés directe del IEC al navegador. Davant del dubte en un momentet sabreu si esteu escrivint correctament!

http://dlc.iec.cat/index.html

1 comentari:

Maribel ha dit...

¿2:11 am? ¿Noche de insomnio?

A mi m'agrada Hu, queda més nostre... i sino que li preguntin al xino del bar, que segur que al seu país es deia "ju" o "yhu" i en venir aqui es va catalanitzar el nom ;-)

Digues-li-ho-en-hi com més t'agradi